Οι συνεργάτες μας

Άννα Σαρούκου {Sol Yoga Athens}

Γεννήθηκε το 1990 και μέχρι τα χρόνια της ενηλικίωσης έζησε πλάι στη θάλασσα και τον ήλιο. Aυτή η ευτυχής συγκυρία ίσως εξηγεί τη σύνδεση και τη μεγάλη της αγάπη για την ελευθερία των φυσικών τοπίων και των χρωμάτων.
Από πολύ μικρή ηλικία ασχολείται με τον κλασικό αθλητισμό και τις εκφραστικές τέχνες, ενώ παράλληλα με τις ακαδημαικές σπουδές της ανακαλύπτει τις ευεργετικές διαστάσεις της yoga. Τον Φεβρουάριο του 2015 ολοκληρώνει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Δασκάλων Hatha Yoga RYT 200 (Yoga Alliance) και έκτοτε ξεκινάει η συστηματική της ενασχόληση ως yoga instructor.
Έχοντας ολοκληρώσει αντίστοιχα εκπαιδευτικά προγράμματα (Flower Kids Yoga – module I 25h, “Yoga for Children with Autism and Special Needs” 25h, Yin Yoga & Creative Flow 25h) και ακολουθώντας διαρκώς το μονοπάτι της μάθησης η Άννα Σαρούκου διδάσκει σε διάφορους χώρους εντός της πόλης Hatha, Creative Flow, Kids Υoga & Υοga για παιδιά με αυτισμό και ειδικές ανάγκες. Στο παρελθόν έχει παρακολουθήσει επιμορφωτικό σεμινάριο για την πρακτική εφαρμογή της Yoga κατά τη διάρκεια της κύησης ενώ έχει συμμετάσχει σε διάφορα workshops, μεταξύ άλλων: forrest yoga inversions and arm balances, jivamukti yoga strengthening & flexibility, jivamukti yoga philosophy & practice with Petros Haffenricher, acro yoga, arm balances, διαχείρισης συμπεριφορών και ashtanga vinyasa traditional masterclass με τον Timo Jimenez. Συνδυάζοντας τις προγενέστερες σπουδές της στο Πάντειο Πανεπιστήμιο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) αρθρογραφεί ως yoga instructor, ενώ αναζητά διαρκώς νέες γνώσεις και εμπειρίες γύρω από την πρακτική της yoga.

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια κουκλοθέατρου, διαθέτοντας πολυετή εργασιακή εμπειρία σε βιωματικά εκπαιδευτικά και ψυχαγωγικά προγράμματα για παιδιά ηλικίας 3-15 ετών. Έχει εργαστεί στο ραδιόφωνο και τον ηλεκτρονικό τύπο, ενώ στις κύριες ενασχολήσεις της συνυπάρχουν οι αγάπες για τις πολυπολιτισμικές κουλτούρες, η διαρκώς μετακινούμενη κοινωνία και ο τρόπος που εν τέλει όλα αυτά εκφράζονται και αποτυπώνονται επάνω στο κάθε σώμα.
Εκεί εισέρχεται και η yoga ολοκληρώνοντας αυτό το συνεχές ταξίδι…