Έλα να συστηθούμε…

Είμαι η Μαρούσα Στρογγυόγλου

Γεννήθηκα  21/1/ 1977 στην Αθήνα και μεγάλωσα με δύο υπέροχους γονείς, που ποτέ μέχρι σήμερα δεν μου βάλανε φρένο στα όνειρα μου! Συνεχίζω να μεγαλώνω ,όσο μου επιτρέπει η εφηβεία μου και μαζί μου να μεγαλώνουν και τα δύο παιδιά μου!!

Η ανάγκη μου για έκφραση, επικοινωνία & σύνδεση, η ανάγκη μου ν’ανήκω κάπου και να δημιουργώ…παιδί ακόμα τότε , μ’έκανε να έρθω σε επαφή με την τέχνη του θεάτρου.  “Θα παίξω στο Θέατρο!”  και μ’άρεσε! & σπούδασα…κι έτσι τελείωσα τη Δραματική σχολή.

Ασχολήθηκα επαγγελματικά με το θέατρο,την τηλεόραση, το τραγούδι, τη σκηνοθεσία και με ο,τι μου κινούσε κάθε φορά το ενδιαφέρον! Έπαιξα διαφορετικούς “ρόλους” ,με εξέχουσα θέση το “ρόλο” της μητέρας κι ο καθένας κάθε φορά με μάθαινε και κάτι,γνωρίζοντας σιγά-σιγά καλύτερα τον εαυτό μου ώστε να νιώσω και ν’ακολουθήσω το δικό μου έργο-το δικό μου σενάριο -το δικό μου σκοπό, κι έτσι να μπορέσω να φτιάξω σήμερα το δικό μου σκηνικό!(απωθημένο μου η Σκηνογραφία!)

Συμμετέχοντας απ’το 2007 σε ομάδες-εργαστήρια & σεμινάρια προσωπικής ανάπτυξης & αυτοβελτίωσης, ομάδες δραματοθεραπείας & παιγνιοθεραπείας,   ανακάλυψα ξανά τις ανάγκες μου και κατάφερα να ξαναθυμηθώ την έννοια της απλότητας σε μια ζωή ολοένα και πιο σύνθετη ,πολύπλοκη και με πολλές απαιτήσεις. Απλότητα σημαίνει να επαναπροσδιορίσουμε την ουσία και να κάνουμε στην άκρη αν χρειαστεί,  πράγματα και ιδέες  που εμποδίζουν τη θέα προς το σκοπό της ζωής μας.

 Άρχισα να ψάχνομαι γιατί ήθελα να αλλάξω τη δική μου ζωή…εκεί κάπου στο ψάξιμο γνώρισα και τον NLP! Κι άρχισαν τότε να έρχονται τα “μικρά θαύματα”με τρόπο που δεν είχα ποτέ φανταστεί ,όχι με ανίσχυρες προσευχές αλλά με δράση & με μεθοδικότητα. Εκεί ήταν που πίστεψα ότι η μέθοδος αυτή είναι πολύτιμη για όλους! Εκεί ήταν που μπήκε στο μυαλό μου ότι : “αυτό που κάνω εγώ τώρα στα 30 πόσο πιο αποτελεσματικό και ωφέλιμο θα ήταν αν μπορούσα να το κάνω στην εφηβεία μου,στα 13 μου ή και στα 18 μου;”

Έτσι αποφάσισα να ξανασπουδάσω…και τώρα μπαίνω να “παίξω” έναν ακόμη ρόλο αυτό της συντονίστριας ομάδων εφήβων και ενηλίκων ως πιστοποιημένη NLP trainer & acting coach με σκοπό την επικοινωνία, την εμπιστοσύνη στον εαυτό μας και τους γύρω μας, την δημιουργικότητα, την ευελιξία της σκέψης μας, την ελευθερία έκφρασης , δράσης και βούλησης και την επίτευξη των στόχων μας! Με σκοπό να ξαναβρούμε τη δύναμή μας,να μετατρέψουμε τις δικαιολογίες μας σε δράση και κάθε υποτιθέμενο “δεν μπορώ” που εμφανίζεται στο προσκήνιο να το αντικαταστήσουμε μ’ένα “γιατί όχι; “

Γιατί όχι λοιπόν; Έλα να γνωριστούμε και να φτιάξουμε την πραγματικότητα που μας ταιριάζει!

Γιατί όχι στο μέλλον να γίνω και σκηνογράφος…;