Αρθρο

“Βάλε χρώμα στο γκρίζο σου”

Έφυγε κι αυτός ο χρόνος κι άφησε για τον καινούργιο χρωστούμενα  απωθημένα σχέδια και υποσχέσεις….

Εσύ τι θα κάνεις απ’όλα αυτά?

Ψάχνεις να “κλέψεις λίγο χρόνο” για τη ζωή σου και να δώσεις ζωή στα χρόνια σου,αλλά δε βγαίνει ο λογαριασμός και κοιτάς πάλι πίσω κι αναρωτιέσαι: “πώς πέρασαν τα χρόνια?”

Σαν να ξύπνησες ξαφνικά μια μέρα κι έχεις πατήσει τα 40 αλλά δεν ξέρεις πώς έφτασες ως εδώ(?)

Πότε ήταν που σ’απασχολούσε μόνο το διαγώνισμα στα Αρχαία και τι θα φορούσες την επόμενη μέρα(?),αλλά πάντα κάτι κουτσοέγραφες κι έπαιρνες κι ένα δανεικό μπλουζάκι απ’τη φίλη σου ,έτσι για την αλλαγή κι έπειτα βλέμμα απλανές ,μέχρι εκεί που έφτανε ο ορίζοντάς σου ,που μπορεί να ήταν κι η μπουγάδα του γείτονα,και όνειρα για το μέλλον…

Και να που το μέλλον ήρθε! Κι εσύ μεγάλωσες και δεν πιστεύεις πια σε παραμύθια ,ούτε στο “κι εμείς καλύτερα”,γιατί ένας “πρίγκιπας” κοιμάται δίπλα σου και ροχαλίζει…και δεν γράφεις διαγώνισμα αύριο εσύ ,αλλά η κόρη σου ή ο γιος σου και δεν χωράς πια στα μπλουζάκια της φίλης σου και πρέπει να φύγεις και να πας στη δουλειά κι ούτε οι δικαιολογίες σου χωράνε.Και πας…στη δουλεία που σου επέβαλαν οι σπουδές σου,πας στην “επιλογή” που έκανες στα 18 σου και την “παντρεύτηκες” με “όρκους αιώνιας ανισορροπίας”. Και πολύ θα ήθελες να κάνεις μιαν άλλη δουλειά ,αλλά “οι καιροί είναι δύσκολοι”. Και γυρνάς μετά από 12 ώρες και βλέπεις την κόρη σου να γράφει Λ+Χ=love for ever και θες να της πεις ότι αυτό το “for ever” δεν κρατάει και τόσο ίσως γιατί ο δικός σου “Χ” έφυγε for ever. Και μετά βγαίνεις έξω για κάποιες υποχρεώσεις ,συναντάς έναν ‘φίλο παλιό” ανταλλάσσετε “πεθαμένες καλησπέρες” κι αριθμούς και “τα λέμε…” και ξέρεις πως σίγουρα δεν θα τα πείτε.

Κι ο καιρός περνάει…κι όλα συνηθίζονται…

Έρχονται όμως στιγμές που οι ανάγκες των “σημαντικών άλλων ” στη ζωή σου ,σου δημιουργούν μια “ηχορύπανση ” στο κεφάλι κι οι δικές σου ξεχασμένες ανάγκες φωνάζουν ξέπνοες και επιζητούν “ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΧΡΟΝΟΥ” και μείωση της ρύπανσης αλλά κάτι τέτοιο δεν υπάρχει στον προυπολογισμό και ακούς κάποιους να μιλάνε για ανάπτυξη…Ανάπτυξη προς τι? & Ανάπτυξη τίνος?

Μήπως είναι καιρός να δεις τι θα κάνεις με το υπόλοιπο της ζωής σου?

Να πεις το “Μαγικό Όχι” σ’όλα αυτά που σε στενεύουν? ΟΧΙ ωραία λέξη με 3 γράμματα, εύκολη όπως το Ναι.

Το μεγαλύτερο χάσιμο χρόνου είναι να κάνεις καλά κάτι που δεν χρειάζεται να γίνει και το μεγαλύτερο ρίσκο που παίρνεις είναι να νομίζεις ότι έχεις άπλετο χρόνο μπροστά σου.

Όμως όσο γκρίζα κι αν τα βλέπεις πάντα ένα κίτρινο λουλούδι φυτρώνει στο τσιμέντο και το σπάει!

“Βάλε χρώμα στο γκρίζο σου…Δώσε ζωή στους στόχους σου!”

Ένα βιωματικό εργαστήρι για σένα…. που η ανάγκη της σταθερότητας και της ασφάλειας έχει φιμώσει την ανάγκη σου για αλλαγή κι αυτοί οι “Γκρίζοι κύριοι” οι “Κλέφτες του χρόνου” σου στερούν την ανάγκη σου για επαφή με τους φίλους σου ,για διασκέδασή,για δημιουργία ,για μια εκδρομή,για να βρεις το “σκοπό” σου σ’ένα τραγούδι ,μ’ένα χορό… και δε σ’αφήνουν να νιώσεις σημαντικός και ξεχωριστός γιατί σε ελέγχουν κάθε λεπτό

-Πάρε τον έλεγχο στα χέρια σου
-Αφιέρωσε λίγο χρόνο στον εαυτό σου
-Αφουγκράσου τις ανάγκες σου
-Ανάλαβε την ευθύνη
-Άσε τις δικαιολογίες
-Αφοσιώσου
-Εξασκήσου
-Καλλιέργησε νέες συνήθειες
-Βρες χρόνο για ό,τι αγαπάς &
-Κοίτα εκεί που θες να πας….

Γιατί :” Αν δεν κοιτάς εκεί που θες να πας…θα πας εκεί που κοιτάς.”

Έλα να βρούμε μαζί…

*Τα συναισθήματα που σε διαμορφώνουν
*Τους “ρόλους” που παίζεις στο έργο της ζωής σου
*Τις πεποιθήσεις που σε κρατάνε μακρυά απ’το στόχο σου
*Τις συνήθειες που σ’εμποδίζουν να προχωρήσεις…
*Τις σκέψεις που δημιουργούν τις συμπεριφορές σου και δυσκολεύουν την επικοινωνία σου

Έλα να βρούμε “τη διαφορά που κάνει τη διαφορά!”

Το μόνο που χρειάζεται είναι ν’ αναβάλεις την αναβλητικότητα σου κι όλα μπορούν ν’αλλάξουν… Άρκεί οι δικαιολογίες μας να μην είναι πάντα πιο έτοιμες από μας.

Τηλέφωνο επικοινωνίας:6942780020 / 6944754398
Μαρούσα Στρογγυόγλου

Comments Off on “Βάλε χρώμα στο γκρίζο σου”
Close